blog

Απασχολήστε τα παιδιά σας με ευφάνταστους τρόπους! 4 ιδέες που θα τα κάνουν ευτυχισμένα!

Το ότι ήρθε το φθινόπωρο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε καλά, ακόμα κι αν μείνουμε στο σπίτι. Παρέα με τα μικρά μας, λοιπόν, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα για οικογενειακή, σπιτική διασκέδαση. Αν δεν ξέρετε πώς, πάρτε κάποιες ιδέες και αυτοσχεδιάστε, ανάλογα με τα γούστα σας και τα γούστα των παιδιών!

Καλέστε τους φίλους των παιδιών για… πιτζάμα πάρτι!

Καλέστε τους κολλητούς των παιδιών από το απόγευμα και αφήστε τα να παίξουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Το διαφορετικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι οι μικροί σας καλεσμένοι θα κοιμηθούν σπίτι- επομένως, απαραίτητο ένδυμα είναι οι… πιτζάμες. Μια ιδέα που θα τα ενθουσιάσει είναι να φτιάξετε αυτοσχέδιες σκηνές με μαξιλάρια, στρωματάκια και σεντόνια στο σαλόνι, να βάλετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια και να τους δώσετε φακούς. Τα παιδιά θα έχουν την αίσθηση ότι είναι σε κατασκήνωση και θα μπορούν να παίξουν, να διηγούνται ιστορίες και να διαβάζουν παραμύθια μέχρι να τα πάρει ο ύπνος.

Free photo front view kids watching tv

*Βρείτε  στο site μας, πιτζάμες για αγόρια & κορίτσια.

Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι!

Ένα ευφάνταστο κυνήγι θησαυρού θα σας χαρίσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Φυσικά, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή του αφού καταρχάς, εσείς θα πρέπει να το «στήσετε». Το πρώτο βήμα είναι να κρύψετε τους γρίφους και τον θησαυρό και στη συνέχεια να φτιάξετε τον χάρτη που θα δώσετε στα παιδιά. Για να το κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό, οι γρίφοι σας μπορούν να είναι μικρά στιχάκια που θα γράφετε σε περίεργα μέρη, όπως στους καθρέφτες ή θα κρύβετε ακόμα και σε πειρατικά μπουκάλια.

Free photo wooden background with nautical decor

Φτιάξτε ένα κολάζ!

Βγάλτε φωτοτυπίες από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και δημιουργήστε ένα οικογενειακό φωτογραφικό κολάζ μαζί με τα παιδιά. Απαραίτητα σύνεργα είναι μια κόλλα, ένα ψαλίδι, ένα χοντρό χαρτόνι και οι φωτογραφίες σας. Μάλιστα, μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα με φύλλα που έχουν πέσει απ’ τα φυτά σας  ή με τις ζωγραφιές των παιδιών που θα «αγκαλιάζουν» τις φωτογραφίες. Αν προτιμάτε ένα αστείο αποτέλεσμα, ζωγραφίστε στα πρόσωπα σας μουστάκια, γυαλιά, περίεργα μαλλιά και ό,τι άλλο φανταστείτε!

Free vector cute family layout heart photo collage

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια!

Τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν στην ανάπτυξη των κοινωνικών και άλλων δεξιοτήτων των παιδιών, ενισχύουν το ομαδικό παιχνίδι, ευνοούν τη συνεργασία, διδάσκουν τον σεβασμό στη σειρά και τους κανόνες και μαθαίνουν στα παιδιά να κερδίζουν αλλά και να χάνουν. Τέλος και πολύ σημαντικό, τα ψυχαγωγούν και τα εκπαιδεύουν ταυτόχρονα. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη επιτραπέζιων παιχνιδιών στο εμπόριο. Επομένως, επιλέξτε αυτό το οποίο ταιριάζει με τις προτιμήσεις και την ηλικιακή ομάδα του παιδιού σας και διασκεδάστε το.

Free photo front view kids playing memory game

Καλή σας διασκέδαση!!!